BLOG de L'AULARI D'INFANTIL del CEIP VILLAR PALASI de SAGUNT

BLOG de L'AULARI D'INFANTIL del CEIP VILLAR PALASI de SAGUNT

CLIQUEU A LA DRETA SI VOLEU ENTRAR A LA VOSTRA CLASSE

diumenge, 20 de febrer del 2011

I EL DIJOUS DE BERENAR, LA PATAQUETA

LA PATAQUETA
Per a elaborar este pa s’utilitzava una farina morena de 80 % d’extracció. Este blat era autòcton de l’horta valenciana. Actualment han desaparegut els camps de blat, per la qual cosa s’empren blats de característiques semblants d’altres províncies.
Cal distingir dos tipus de pataqueta, la pataqueta d’horta d’alta hidratació amb corfa grossa, molla alveolada i color intens i esclafada en el moment de cocció. I la pataqueta d’hidratació normal amb corfa més fina i molla més lleugera.
Les seues principals característiques són: excel·lent conservació, bon sabor i el seu aroma de pa artesà.
Pa de consum diari: És el pa ideal per a acompanyar amb embotit i samfaina i a més per a fer pans valencians que calfarem una vegada farcits. Ha sigut i continua sent un pa molt empleat per a sopars d’aixellet tan típics en els sopars de les falles.
Ingredients:
Farina morena 80 %,extracció, 1.000 gr, Aigua, 700 gr Sal, 20 gr Rent, 10 gr Massa mare àcida
Elaboració: 
Pastat mig. Reposar en bloc (per a duplicar el volum). Dividir i tirar. Repar 15 minuts. Donar-li forma. Deixar fermentar. Coure amb poc vapor.